Navigácia

Obsah

(ne)konferencia Gastrolove 28. – 29.9.2023

Typ: ostatné
gas O tom, ako žiť a prežiť v gastronómii s láskou

Milujete gastronómiu? Tak potom je (ne)konferencia Gastrolove práve pre vás. Profesionálov i študentov spája magazín Kávičkári.sk a Trnavský kraj zážitkov, aby sa stretli na podujatí, ktoré bude nabité inšpiratívnymi prednáškami, skvelým jedlom a kvalitnou kávou.

Gastrolove sa uskutoční 28. a 29. septembra 2023 v Elektrárni Piešťany pri príležitosti Svetového dňa cestovného ruchu. Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj je hlavným partnerom projektu, ktorého cieľom je predstaviť študentom i profesionálom pozitívne príklady v oblasti gastronomických služieb a dať im impulz k novým nápadom.

Program

Už na prvý deň (ne)konferencie Gastrolove sú pripravené silné témy – enogastronómia s Fabiom Bortolinim a zero waste koncept v kuchyni doplnená o praktický workshop. Tú bude mať na starosti Vojtech Végh, zakladateľ prvej vegánskej zero waste reštaurácie na svete a autor knihy Surplus: The food waste guide for chefs.

Druhý deň bude plný silných prednášok na silné témy. Reč bude o nedocenenej práci čašníkov (s lektorkou Luciou Meškovou), ale aj o tom ako vytvoriť prezentačný web (s Imrichom Kováľom a Katarínou Ďurčovou). Simona Budinská vysvetlí ako si pripraviť skvelé PR a Viktor Meszáros sa bude venovať založeniu úspešného podniku. Ako pracovať so študentami? Svoje skúseností prezradí Lukáš Špilák, riaditeľ Šimák Zámok Pezinok. Zahraničným hosťom bude top 13 CEO v Čechách Simona Myslikovjanová. O zážitkoch zo slovenských kuchýň porozpráva šéfkuchár Martin Novák z oceňovanej Pálffy Restaurant. Pridá sa k nemu i šéfkuchár roka roka Lukáš Hesko z reštaurácie IRIN v Bratislave. Dámske kruhy s podnikateľkami z gastra oživí skvelá Michaela Králiková. Účasť prisľúbil aj Milan Markovič z agentúry Effectix a mnohí ďalší. Čo je dôležité pri práci s bonitnou klientelou? Diskusiu na túto tému bude moderovať Tatiana Nevolná z OOCR Rezort Piešťany.

Čerešničkou na torte bude Rastislav “Rasty” Kasár, ktorý vyrozpráva príbeh mladého človeka z Banskej Bystrice až do American Baru v hoteli Savoy v Londýne. Rastislav “Rasty” Kasár sa stal minulý rok víťazom baristickej súťaže Coffee Masters na londýnskom festivale kávy. Jeho rozprávanie bude 30. septembra pokračovať Masterclassom v hoteli Thermia Palace.

Vstupenky sú v predpredaji online na tejto adrese: tickpo.zoznam.sk/nekonferencia-gastrolove

gl


Vytvorené: 6. 7. 2023
Posledná aktualizácia: 6. 7. 2023 11:49
Autor: Lucia Beňadiková